P. FREŠO: SDKÚ-DS sa vracia

14.05.2012 Bratislava

Bratislava 14. mája (TASR) - Strana SDKÚ-DS sa vracia, dôvera v ňu stúpa. Podľa kandidáta na predsedu strany Pavla Freša jej v tom pomáha vnútrostranícka diskusia aj transparentný boj o predsednícky post. "Ľudia sledujú túto súťaž. Verejnosť sa na nás pozerá s nádejou a dôveruje tomuto férovému výberu šéfa," povedal dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Frešo.

Myslí si, že keby sa dnes uskutočnil prieskum preferencií, tak SDKÚ-DS by sa už nepohybovala pod štyri percentami, ale mala by viac. "Cítim, že preferencie a vôľa veriť SDKÚ-DS narastajú," uviedol. V SDKÚ-DS Frešo cíti pozdvihnutie záujmu aj sebadôvery. Je presvedčený, že po straníckom kongrese vzíde zjednotené vedenie, ktoré SDKÚ-DS pomôže. Strana bude podľa neho silnejšia, ľudovejšia a bude prinášať ponuku pre ľudí.

V súvislosti s názormi o zjednotení pravice uviedol, že zjednocovanie nie je dnes na programe dňa. Myslí si však, že v budúcoročných voľbách do vyšších územných celkov a aj v ďalších hlasovaniach, ktoré prídu na rad v roku 2014, budú musieť stredopravé strany ponúknuť alternatívu voči ľavici reprezentovanej Smerom-SD.

"Je vlasteneckou povinnosťou stredopravých strán ponúknuť programovú aj osobnostnú alternatívu v župných voľbách a úplne rovnako v komunálnych voľbách," zdôraznil. Takto sa podľa jeho slov dokáže stredopravá scéna rehabilitovať z fiaska, ktoré zažila v tohtoročných parlamentných voľbách. "Kedy bola odmietnutá ponuka programová aj personálna," doplnil.

Frešo si na líderský post trúfa aj vzhľadom na skúsenosti s vedením Bratislavského samosprávneho kraja. "Župa je malá vláda," poznamenal s tým, že rešpektuje všetko, čo dokázali jeho protikandidáti, aj ich odbornosť. Ale myslí si, že postaviť poriadny tím, ktorý dokáže pomôcť strane, vie najlepšie on. Pripomenul, že spolu so svojimi protikandidátmi Luciou Žitňanskou a Viliamom Novotným absolvovali verejné vypočutia v krajoch a vo viacerých oblastiach sa zhodli a zblížili.

V súvislosti s jeho Generálnou líniou, o ktorej rovnako ako o predsedovi rozhodne 19. mája Kongres SDKÚ-DS vo Zvolene, uviedol, že je to dokument, "ktorý predstavuje istý spoločný názor členskej základne". Frešo chce budúcnosť strany postaviť na demokracii, diskusii a "rozhodovaní sa smerom ďalej". Strana podľa neho smeruje k tomu, aby bola moderná, zrozumiteľná a ľudová. Frešo stavia na práci a chce, aby SDKÚ-DS riešila dennodenné problémy ľudí.
 

Vyberte región